lyd som terapi
Lydterapi er ikke nyt og har længe været brugt til at behandle en bred vifte af sundhedsmæssige forhold vedrørende både krop og sind. Udgangspunktet er forståelsen for at alle former for stof, herunder også kroppens celler, vibrerer ved forskellige frekvenser. Udfordringer som stress, depression og sygdom skaber uligevægt og gør, at vores celler i kroppen, i vævet, i organerne vibrerer ude af takt og optimal frekvens. Gongernes og klangskålenes lyde genetablerer kroppens optimale frekvenser og bruges i dag som terapi på hospitaler og på hospice til at smertelindre og i behandling mod depression og angst. Det er et eminent redskab til afspænding og behandling af stress og giver en følelse af velvære.
forskning
For tiden forskes der enormt meget i lyd som behandlingsform. Blandt andet har et forskningsstudie ved den danske neurolog Peter Michael Nielsen vist, at man kan behandle epilepsi, depression og kroniske smerter med baslyd, ligesom at der internationalt forskes i at bruge lydfrekvenser til at bekæmpe kræftceller og at man med succes kan behandle diverse former for kræft bl.a. prostatakræft, kræft i bugspytkirtlen, i nyrerne, blæren, mm.
hjernefrekvenser
Lydvibrationerne hjælper hjernen til at koble fra og til at producere alfa og theta hjernebølger. Alfa-hjernebølger er dagdrømsfasen, hvor vi oplever at få kreative idéer, følelsen af at slappe af, og hvor associativ tænkning og fantasien stimuleres. Det er fasen lige inden vi falder i søvn. Det siges at Albert Einstein bevidst mediterede sig ind i denne tilstand for at udvikle sine teorier.
Denne tilstand efterfølges af theta-hjernebølger. Det er her REM søvnen sker og tilstanden er forbundet med dyb meditation og er egnet til hypnose. I alfa og theta har krop og sind de optimale betingelser for at falde til ro, til at regenerere og til at hele, og vi kan give slip på spændinger og blokeringer og få fornyet energi.