hvad er cacao

Mange af os elsker chokolade, men chokoladen som vi kender den ligger langt fra den oprindelige plante, den er udvundet fra. Cacaoplanten anses for at være hellig og have helbredende egenskaber og er i tusinder af år blevet brugt i antikke ceremonier helt tilbage til mayaerne. En af de aktive ingredienser i cacaobønnen er theobromin – som af de gamle indianere i Sydamerika også blev oversat til “gudernes mad.” Cacao havde en hellig status og blev nydt i fælles ceremonier af mayaerne og i tilbedelsen af deres guder.

Cacaoens indvirkning på mennesket er afslapning af den glatte muskulatur der findes i hjertet og også bronchierne, der fremmer hjertefunktion og vejrtrækning og derudover har en stimulerende virkning på centralnervesystemet, der giver velvære og tankemæssig klarhed. Det er en ren vitaminbombe med et naturligt og højt indhold af jern, magnesium og B-vitaminer.

Ordet cacao stammer fra Maya-ordet Ka’kau og Maya-ordet Chokola’j – som betyder at drikke chokolade sammen og cacaoplanten anses som en lægeplante og er blevet brugt til en række åndelige, medicinske og ceremonielle formål op igennem historien.

cacao-ceremonien

Cacaoceremonier falder ind under shamansk healing, som er en af ​​de ældste holistiske helbredelsesmetoder, vi kender fra oprindelige folkeslag som indianere i Syd- og Nordamerika. Modsat andre shamanistiske healingsformer har cacao ikke hallucinogene eller ud-af-kroppen oplevelser, men er forankret i at hjælpe med at genoprette energibalancen i krop, sind og sjæl. Cacaoceremonier kan bruges forskelligt. Nogle vil lede dig på en danserejse, mens andre vil centrere sig om meditation og indre refleksion.

Typisk for cacao-ceremonien er, at den indtages i en gruppe. Et fælleskab og en cirkel af mennesker, der understøtter hinanden ved deres tilstedeværelse og velvilje til at dykke dybere ind i sig selv. Ved at åbne hjertet, vil cacaoen hjælpe os til at skabe forbindelse mellem krop, sind og sjæl og løsne for ubalancer og skabe mere velbehag. Det er en vidunderlig måde at give os selv et stressfrit mentalt og fysisk rum med ro og hjertevarme.

fordele

Som nævnt ovenfor er cacao spækket med vitaminer og mineraler og er også kendt for at frigive dopamin og endorfiner i kroppen, der booster vores humør og blandt andet lindrer symptomer på PMS og depression.

Cacao indeholder også anandamid, som er kendt som lyksalighedsmolekylet og er det samme, der produceres i din krop, når du træner, og du mærker et sus af god energi. Derudover hjælper det med at balancere blodsukkerniveauet og skabe mere blodgennemstrømning til hjernen og er med til at styrke opmærksomhed og fokus. Det er også naturligt spækket med koffein, der som bekendt giver et energiboost og derudover siges at øge kreativiteten og tilskynde til dyb meditation.

I årtusinder er cacao blevet brugt til at helbrede den mentale, fysiske og åndelige krop.

cacao og meditation

Cacao kan forstærke din meditation og hjælpe dig til at skabe forbindelse mellem krop, sind og sjæl, så du kan komme dybere end du plejer. Du vil opdage, at du er i stand til bedre at fokusere og være i nuet med mere lethed, hvilket bringer fred og stilhed til krop, sind og sjæl. Cacao bruges også ofte til at skabe inspiration og til at udvikle den kreative sans i en bred kontekst, så vi kan udfolde os og forbinde os med vores indre barns univers og opdage nye muligheder og perspektiver, vi kan bruge aktivt til fx at skabe forandring eller sætte ind, der hvor vi har brug for det.