gongbad

Gongmeditation er en helt unik form for lydmeditation og kaldes også for et “gongbad”, fordi deltagerne “bades” i gongens lydbølger. Gongen frembringer lydbølger, der transcenderer vores krop og får kroppens celler til at vibrere. Gongmeditation bruges ofte som lydterapi til at løsne for spændinger og til at forløse traumer. Gongens lyd siges at repræsentere universets lyd og dens vibrationsenergi er et urgammelt og kraftfuldt værktøj, der bruges til at stilne sindet og hjælper kroppen til at give slip og til at opnå en dyb form for afslapning.

helhedsoplevelse

Udover gongerne supplerer jeg med forskellige klanginstrumenter, der i samspillet med gongerne stimulerer krop og sind med forskellige lydvibrationer fra fx klangskåle, krystalsyngeskåle, trommer, monochord, shrutibox, m.fl. 

Jeg udvælger de forskellige klanginstrumenter og sammensætter dem, så du får en helende og meditativ helhedsoplevelse. Klanginstrumenternes vibrationer trænger langt ind i kroppen og løsner for spændinger og genopretter balancen i kroppen helt ind på celleniveau. Det opløser stagnation og ubalancer og får energien i kroppen til frit at kunne bevæge sig.

Samtidig er det en lydmeditation, hvor sindet kan slappe af og kroppen bades i lydbølger.

sådan foregår det

Under et gongbad ligger man typisk på en yogamåtte, så behageligt som muligt, evt. med tæpper, pøller, puder og øjenpude, så man kan slappe mest muligt af og tage imod lydbølgerne. Et gongbad kan have varierende længde. Til at begynde med vil lyden være blød og efterhånden øges og varieres lydstyrken og rytmen løbende. Der kan undervejs også inddrages andre lyde til at understøtte oplevelsen. Gongmeditation kan gives en-til-en og som terapi (både liggende og siddende), til mindre grupper og i større forsamlinger. Gongens lyde er helende, men kan udfordre både krop og sind.

Første gang jeg fik et gongbad oplevede jeg både at blive provokeret, irriteret og fascineret. Gongbadet føltes som at have varet i to minutter og samtidig i en evighed, som om jeg var væk og var vågen. Bagefter følte jeg mig transformeret og gik derfra med følelsen af, at jeg måtte have mere, og sådan begyndte min egen rejse med gongen, som nu har ført mig til at arbejde med gongmeditation og lydterapi.

Glæd dig til gongens helbredende og helende lyd og giv slip.